Openen

Openen

Ja, we gaan de fles openen! nu is het zaak dit zorgvuldig te doen.


Houd de volgende zaken in het oog:

  • Zet de fles minimaal 24 uur van tevoren rechtop zodat het aanwezige depot naar de bodem kan zakken.
  • Gebruik een kurkentrekker met een lange spiraal en trek de kurk rustig en met aandacht recht uit de fles.
  • Er zijn ook speciale openers verkrijgbaar voor oudere kurken, deze werken met 2 scherpe metalen pennen aan de zijkanten van de kurk waarmee de kurk extra wordt ingeklemd.
  • Als de kruk verbrokkeld kan de wijn altijd gezeefd worden.
  • Een klein beetje wijn in een (proef)glas geeft al snel prijs of het de moeite waard is de wijn verder te gaan proeven.
  • Schenk de wijn rustig uit in een smalle karaf. Afhankelijk van de kwaliteit kan de wijn direct gedronken worden of mag even staan om een beetje lucht te krijgen. Wacht echter niet te lang omdat een oude wijn snel achteruit zal gaan na openen.
  • Omdat een beeld meer kan zeggen dan duizend woorden, een stapsgewijs voorbeeld:
Share by: